Stärk din hälsa med kosttillskott från NOW FoodsShop

De bästa schampoerna mot håravfall

De bästa schamponen mot håravfall.

Många företag hävdar att de säljer den bästa schampot mot håravfall. I slutändan är resultaten ofta inte särskilt bra och schampon innehåller knappt några ingredienser som förbättrar hårväxten. I den här bloggposten nämner vi några punkter att tänka på om du vill köpa en schampo mot håravfall.

 • Det är en naturlig schampo mot håravfall, utan skadliga ingredienser som sulfater, parabener, silikoner. Dessa ingredienser är kända för att rengöra hårbotten. Det är inte fel, men tyvärr gör dessa ingredienser det på ett för aggressivt sätt. Detta gör att även essentiella oljor från hårbotten avlägsnas, vilket huden faktiskt behöver för att förbli återfuktad och frisk. På sikt kommer detta resultera i hudirritation och mjäll på hårbotten. Detta har en negativ effekt på hårväxten.
 • Det är en schampo med ingredienser som främjar hårväxt som Ketoconazol, Koffein, Niacinamid, Procyanidin B2, Biotin eller Kopparpeptider. Det finns många ingredienser som har en positiv effekt på hårväxten. Dessa ingredienser undertrycker till exempel dihydrotestosteron (orsaken till ärftligt håravfall) i hårsäckarna, stimulerar en hälsosam hårbotten, förbättrar cirkulationen i hårbotten eller ger rätt näringsämnen till hårsäckarna.
 • Schampot är välkänt och rekommenderas av experter. Det finns många kvacksalvare på marknaden som alla påstår att deras schampo fungerar bäst mot håravfall. Tyvärr är dessa företag bara ute efter pengar och försvinner från marknaden ganska snart. Se till att schampot du vill köpa är känt (världsomspännande). Titta till exempel på hur många recensioner schampot har på Amazom.com och om de är bra. Du kan också titta på företagets webbplats som utvecklar schampot. Ofta kan du redan här se om företaget har funnits länge och är pålitligt.
 • Kvinna tvättar hår för att motverka håravfall

  Bonos val

  Vi har valt 3 olika schampon mot håravfall. Anledningen är att alla tre schampon fungerar på olika sätt men är alla effektiva. En personlig preferens kommer till slut att vara avgörande.

  1. Regenepure DR Shampoo från Salonceuticals
   Regenepure DR rekommenderat schampo mot håravfall från läkare
   Speciellt utvecklad för att motverka håravfall med hjälp av ingrediensen Ketoconazol. Ketoconazol har en antiinflammatorisk effekt, bekämpar mjäll och eksem på hårbotten och undertrycker dihydrotestosteron. Dessutom innehåller detta schampo ett antal andra viktiga ingredienser som har en positiv inverkan på hårets hälsa och tillväxt. Schampot är utvecklat av Salonceuticals, ett företag som sedan 2011 endast fokuserar på produkter mot håravfall. Schampot är välkänt och rekommenderas av många dermatologer som behandling mot håravfall.

  2. Revita Shampoo från DS Laboratories
   DS Laboratories Revita Shampoo mot håravfall
   Revita Shampoo är förmodligen mest känt i Nederländerna. Även detta schampo är speciellt framtaget mot håravfall. Schampot innehåller ingredienser som blockerar dihydrotestosteron och stimulerar en frisk hårbotten. Ingredienserna är uteslutande naturliga. Den största skillnaden från Regenepure DR är att detta schampo inte innehåller Ketoconazol utan Procyanidin B2. Effekten är nästan densamma men upplevs av vissa användare som "mindre aggressiv". Schampot är utvecklat av DS Laboratories, ett företag som sedan 2010 fokuserar på håravfall. Med ett eget forskningsteam har de framgångsrikt lanserat flera produkter mot håravfall på marknaden.

  3. Foligain Anti-hårforlust Schampo från Foligain
   FOLIGAIN Anti-Haaruitval Shampoo för Män
   Detta schampo kommer i två olika varianter: en för män och en för kvinnor. Det enda skillnaden mellan dessa två varianter är doften och texturen för att vara attraktiv för både