Stärk din hälsa med kosttillskott från NOW FoodsShop

Håravfall, Minoxidil, Nanoxidil

Skillnaden mellan Minoxidil och Nanoxidil

Skillnaden mellan Minoxidil och Nanoxidil.

Minoxidil och Nanoxidil är båda ingredienser som är kända för sin roll i att stimulera hårväxt. Medan Minoxidil har varit känt under en längre tid blir Nanoxidil allt populärare. Här är en översikt över vad vi vet om dessa två ämnen.

Minoxidil

Linn Pharma Minoxidil mot håravfall

Ursprungligen utvecklad som ett läkemedel för högt blodtryck, godkändes senare Minoxidil för användning vid håravfall på grund av observerade positiva effekter på hårväxt.

  • Registrerat läkemedel: Minoxidil är officiellt registrerat som ett läkemedel mot håravfall. Minoxidil finns tillgängligt på recept från apoteket.
  • Resultat från kliniska studier: Flera studier har påvisat effektiviteten av Minoxidil vid behandling av håravfall.
  • Biverkningar: Precis som med många mediciner kan användare av Minoxidil uppleva biverkningar. Dessa biverkningar är vanligtvis milda.

Nanoxidil

DS Labaratories spectral DNC -N Lotion med Nanoxidil mot håravfall

Nanoxidil betraktas som en kosmetisk ingrediens och kan köpas utan recept. Det är utformat som ett alternativ till Minoxidil med en lägre molekylvikt. Nanoxidil utvecklades av DS Laboratories; de har inkluderat ingrediensen i sin lotion:

Spectral DNC-N.
  • Kosmetisk ingrediens: Det krävs ingen recept för att köpa Nanoxidil i Nederländerna. Det beror på att denna ingrediens inte betraktas som ett läkemedel utan som en kosmetisk ingrediens.

Jämförelse och slutsats

  • Effektivitet: Både Minoxidil och Nanoxidil används för att stimulera hårväxt, men Minoxidil har en mer omfattande bas för klinisk forskning.
  • Biverkningar: Användare av Minoxidil kan uppleva biverkningar, medan Nanoxidil generellt betraktas som säkrare på grund av dess kosmetiska natur.

Råd till användare

Innan du använder någon av dessa produkter rekommenderas det att du rådgör med en hälsoexpert. Detta är särskilt viktigt om du har befintliga medicinska tillstånd eller tar andra mediciner.

Nanoxidil mot Minoxidil, vad är bättre?

Det finns många olika lotioner för hårväxtstimulering på marknaden. Vissa faller under läkemedelslagen och vissa under "kosmetika". När en produkt omfattas av läkemedelslagen finns det större risk för biverkningar.

Är du fortfarande osäker på vilken lotion du ska välja? Kontakta då vår kundtjänst. En specialist kan då ge råd om vilken ingrediens eller lotion som passar bäst för din situation.