Stärk din hälsa med kosttillskott från NOW FoodsShop

Håravfall, Hårförlust, Minoxidil, Nanoxidil

Byt till ett annat hårväxtmedel

Byta till ett annat hårväxtmedel

Det kan vara att du efter några månaders användning av din nuvarande hårväxtprodukt inte ser några resultat. Det kan också vara att din nuvarande hårväxtprodukt orsakar biverkningar eller blir för dyr. Detta kan vara skäl nog att byta till en annan hårväxtprodukt. I den här bloggen kan du läsa mer om det.

Det finns några omständigheter som kan göra att du letar efter en annan hårväxtprodukt:

1. Du upplever biverkningar. En sänkning av blodtrycket, vätskeansamling under ögonen eller en irriterad hårbotten är biverkningar som kan orsakas av en hårväxtprodukt. Det kan vara anledning nog till att du letar efter en hårväxtprodukt som inte har några biverkningar.

2. Hårväxtprodukten har blivit för dyr. Det kan vara så att hårväxtprodukten du alltid har använt har blivit mycket dyrare av olika skäl. Vissa hårväxtprodukter beställs från utlandet till ett billigt pris, men efter att man har betalat importavgifter, eftersom produkten måste importeras, är den inte längre lika billig.

3. Hårväxtprodukten är inte längre tillgänglig. Vissa hårväxtprodukter omfattas av läkemedelslagen. Det betyder att inte alla får sälja dem fritt och att det ibland kan vara svårt att få tag på dem. Vissa produkter var tidigare tillgängliga på internet, men säljs inte längre eftersom de är förbjudna (till exempel minoxidil). Det kan också vara så att en viss hårväxtprodukt inte längre tillverkas och därmed inte är tillgänglig.

4. Du är inte nöjd med resultaten av din nuvarande hårväxtprodukt. Resultaten varierar från person till person vid användning av en hårväxtprodukt. Det kan vara så att du inte är nöjd med din nuvarande hårväxtprodukt och vill byta till en annan produkt för att få resultat.

Nanoxidil: ett alternativ till din nuvarande hårväxtprodukt

Sedan 2011 har det funnits en ny hårväxtprodukt på marknaden som är speciellt utvecklad för att överträffa effekten av andra hårväxtprodukter. Produkten heter Nanoxidil och fick mycket uppmärksamhet vid den tiden. Effekten av Nanoxidil har också styrkts i en oberoende vetenskaplig studie.

Vetenskapligt bevisade resultat:

Det har genomförts olika studier, varav en med över 250 personer under 1 år. Följande resultat framkom där:

- 95% märkte minskning av håravfallet
- 90% märkte hårtillväxt (mätt genom antalet hår per cm2)
- 75% såg betydande förbättring (enligt medicinsk utvärdering)

Källor: Studie om Nanoxidils effektivitet (2015), Studie om Nanosomes (2009), Studie om effektiviteten av Spectral DNC-N enligt Perception (2011)

Hur fungerar Spectral DNC-N med Nanoxidil mot ärftligt håravfall?

Den exakta mekanismen undersöks fortfarande, men forskare har starka misstankar om att Spectral DNC-N kan fungera på följande sätt:

- Lotionen hindrar upptaget av dihydrotestosteron (DHT) i hårsäckarna.
- Lotionen stimulerar cellerna i hårsäckarna under hårets tillväxtfas (anagena fas).
- Lotionen stimulerar cellerna i hårsäckarna under vilotiden (telogen fas) för håret.

För vem är Spectral DNC-N lämplig?

- Män och kvinnor som är oroade över överdrivet håravfall.
- Män och kvinnor i alla stadier av tunnare hår.
- Män och kvinnor som har genomgått hårtransplantation och vill stimulera både de transplanterade och befintliga hårsäckarna.

Byta hårväxtprodukt

Om du har använt en annan hårväxtprodukt en längre tid är det viktigt att hantera övergången till Spectral DNC-N med 5% Nanoxidil ordentligt. Vi rekommenderar att du använder båda lotionerna i minst 2 månader. Du kan till exempel använda din gamla hårväxtprodukt på morgonen och Spectral DNC-N på kvällen. På det sättet kan hårsäckarna vänja sig vid förändringen och du undviker att uppleva överdriven håravfall.