Stärk din hälsa med kosttillskott från NOW FoodsShop

Schampo

Shampoo, vårdprodukten som du nästan använder dagligen. Hur väljer och köper du det bästa schampot för din hårtyp i en värld med så mycket utbud? Detta är en rejäl utmaning. Ibland kan du inte se skogen för alla träd när det gäller ditt val av shampoo. Bono sätter stopp för detta och hjälper dig gärna att välja det bästa schampot, så att även du kan ståta med de hälsosammaste och vackraste lockarna.

Shampoo. Varför använder du det egentligen?

Shampoo använder du helt enkelt för att ta bort talg, svett, döda hudceller, smuts och stylingprodukter (även kallat buildup) från din hårbotten. En ren hårbotten är en frisk hårbotten. Allt börjar alltså med att köpa ett bra shampoo! Men att rengöra din frisyr är inte det enda hårmålet, du vill naturligtvis också att ditt hår ser hälsosamt och vackert ut, med andra ord: du vill ha great hair! Förutom att rengöra, ska ett schampo också vårda. Och vi vet att inte alla hårtyper är likadana. När det gäller schampo finns det ingen one size fits all-lösning.

När är ett schampo bra?

Att tvätta håret är en så självklar handling. Ändå är användningen av ett bra schampo viktigt för ditt hår. Ta din tid för det! I slutändan är ett bra schampo bränslet för din frisyr. Ett schampo rengör, vårdar och näring till dina hårstrån. Näring håret därför med den bästa bränslet (schampo) och det kommer vara dig evigt tacksamt. Och du också, för vem vill inte gärna gå runt med great hair? Ett bra schampo består först och främst av aktiva ingredienser som bidrar till hälsan för din hårtyp (torrt, fettigt, fint, färgat etc.), därefter spelar faktorer som doft, textur och dylikt en roll.

Vilket schampo för torrt, mycket skadat och frissigt hår?

Ser ditt hår ut som ett fågelbo? Torrt, strävt, frissigt och livlöst? Då tillhör du kategorin människor med torrt, (mycket) skadat och frissigt hår. Ofta består skadat hår av hårstrån där hårstrået har skadats. Hårstrået är den del av håret som sticker ut från huden. Hur blev ditt hår så skadat? Oftast beror detta på friktion (handduk och stylingverktyg), exponering för yttre faktorer (hav, sol, torr luft etc.) och kemiska behandlingar (hårfärg, blekning, permanent etc.). Torrt, mycket skadat och frissigt hår behöver därför intensiv näring och vård! Tänk på schampon med arganolja, som Moroccanoil eller den magiska formulan från Olaplex för mycket skadat hår.

Vilket schampo för färgat hår?

Något du som kvinna alltid är panisk över när du färgar din frisyr, är att din hårfärg snabbt bleknar. Dessutom vet vi att att färga håret, hur vackert vi än tycker det är, inte har de bästa konsekvenserna för hårets kvalitet. Schampot du använder bör skydda din hårfärg och ge ditt hår extra näring och vård, så att din frisyr förblir livlig och strålande länge. Ett bra schampo för färgat hår återfuktar håret och innehåller ingredienser som intensivt närar håret. Tänk exempelvis på arganolja och kokosolja. Numera har många schampon för färgat hår även ett UV-filter för att bättre skydda håret mot solen.

Vilket schampo för fettigt hår?

Fettigt hår. Det är klibbigt och glansigt och allt annat än fint och vårdad. Ändå kämpar många med detta problem. Och att tvätta håret varje dag är inte hälsosamt och förvärrar slutligen problemet. Genom att rengöra din hårbotten för ofta, kommer dina talgkörtlar att producera mer talg. Ditt hår blir alltså ännu fetare. Använd ett milt schampo och välj schampon utan silikoner. Att ge ditt hår en uppfräschning emellanåt med lite torrschampo kan också vara till stor hjälp.

Vilket schampo för blonderat hår?

Blondering, balayage, highlights, oavsett vad du vill kalla det, genomgår en stor del av kvinnorna denna behandling. En hårbehandling som ger ett vackert resultat. För det vackra resultatet måste du dock betala ett pris. Att blondera din frisyr skadar ditt hår. Vid regelbunden blondering finns risken att ditt hår förblir permanent öppet. Om dina hår fjäll står öppna, förlorar de snabbt fukt. Detta gör att ditt hår torkar ut och går av snabbare. Ditt hår behöver därför intensiv vård om du blonderar det. Märkena Moroccanoil och Olaplex är kända för sina intensivt näringsrika egenskaper. Dessutom är en silverschampo ett musthave, för tonen i ditt hår.

Vilket schampo mot håravfall?

Håravfall är ett problem som många män och kvinnor dagligen hanterar. Ingen blir glad av det. Lyckligtvis kan du med ett bra schampo stimulera hårväxten och minska håravfall. Om du vill bekämpa håravfall, är schampon med (bevisat) effektiva aktiva ingredienser det bästa. Tänk exempelvis på ämnen som niacinamid (vitamin B3), Saw Palmetto, koffein, biotin och Emu-olja. Dessa förbättrar hårväxten och hämmar håravfall. Märken som hjälper dig på vägen med att stimulera din hårväxt inkluderar bland annat Foligain och Regenepure.